משחקים במחבואים

משחקים במחבואים

 
וככה אני מוצאת את עצמי כל יום מכינה להם אוכל ומנסה להחביא כל מיני חמרי גלם טובים ובריאים.
 
 
 
לא אוהבים תבלינים,
לא מחבבים שום,
לא מוכנים לאכול בצל,
ברוקולי זה לטבעוניים,
כוסברה מרירה,
בזיליקום לא מתאים,
לימון לא מוסיף המון ….
 
לפעמים מצליחה.
אבל גם כשאני מקבלת מחמאות רבות, לא מעזה לגלות מה יש שם בפנים.
רוב הפעמים הם פשוט עולים עלי, 
במחבואים, כמו במחבואים.
 
 
יום אחד נתקלתי במתכון מעניין מאוד של בראוניז שהמרכיב העיקרי שלו בטטה (בבלוג של Delliciously Ella  המדהימה –  הקישור פה)
 
אמרתי – מעניין !! ננסה.
הם תמיד שמחים כשאני מכינה קינוחים מתוקים. 
ואכן, הצלחה !!
 
 
מאותם פעמים נדירות שהם חושדים שיש משהו לא רגיל בעוגה הזו, כי הם מכירים את אמא שלהם, שאוהבת לנסות ולהכין דברים לא שגרתיים, מעניינים, בריאים, ובכל זאת מוכנים לטעום.
אף לא אחד הצליח לגלות שהעוגה הזו היא למעשה בטטה בתחפושת .
 
אחרי שגילו ממה הבראוניז עשויים, כמובן שנוצר משבר אמון והקרע, איך לאמר בעדינות, בלתי ניתן לתיקון.
אני אמשיך לנסות ולהחביא.
והם ימשיכו לחשוד ולחקור.
וכמו שזה נראה עכשיו, נמשיך לשחק מחבואים עוד הרבה שנים.
 
 
אחרי אלה אני עוקבת כבר הרבה שנים וכל הבלוג שלה עוסק בבישול בריא ואורח חיים בריא . ממליצה לכם לעקוב אחריה וליהנות ממתכונים סופר יפים, מאוד טעימים ובריאים.
 
ואת הבראוניז הטעימים האלו תכינו, תשמרו במקרר ויש לכם נשנוש מתוק, טעים ובריא לכל השבוע.
 
 ———————————————————
 
המתכון:
 
מצרכים
לבראוניז:

2 בטטות בינוניות (500 גרם) 
12 תמרים
6 כפות סירופ מייפל טהור
100 גרם שקדים טחונים
2 כפות שמן קוקוס נמס
קורט מלח
100 גרם שיבולת שועל
6 כפות אבקת קקאו

לציפוי:
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות חמאת שקדים (או חמאת בוטנים)
1 כף סירופ מייפל
2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור ל 180C (מאוורר).
מקלפים את הבטטות,חותכים אותם לקוביות ובסיר עם מים מרתיחים במשך כעשרים דקות, עד שהבטטות רכות ממש.

כשהבטטות רכות מוסיפים אותן למעבד מזון עם התמרים (ללא גרעין כמובן).

את יתר המרכיבים מערבבים יחד בקערה ומאחדים עם תערובת הבטטה והתמרים., מערבבים היטב.

יוצקים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת ומכניסים לתנור לכ-45 עד 50  דקות (עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש).

מוציאים מהתנור ומניחים את העוגה שתתקרר 10 דקות לפחות.

בזמן שהבראוניז בתנור ממיסים את כל חומרי הציפוי, מערבבים היטב ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

לאחר שהבראוניז יצאו מהתנור והתקררו לחלוטין מצפים את העוגה, חותכים לריבועים ונהנים.

🙂

כתיבת תגובה

סגירת תפריט