



2 בטטות בינוניות (500 גרם)
12 תמרים
6 כפות סירופ מייפל טהור
100 גרם שקדים טחונים
2 כפות שמן קוקוס נמס
קורט מלח
100 גרם שיבולת שועל
6 כפות אבקת קקאו
לציפוי:
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות חמאת שקדים (או חמאת בוטנים)
1 כף סירופ מייפל
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור ל 180C (מאוורר).
מקלפים את הבטטות,חותכים אותם לקוביות ובסיר עם מים מרתיחים במשך כעשרים דקות, עד שהבטטות רכות ממש.
כשהבטטות רכות מוסיפים אותן למעבד מזון עם התמרים (ללא גרעין כמובן).
את יתר המרכיבים מערבבים יחד בקערה ומאחדים עם תערובת הבטטה והתמרים., מערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת ומכניסים לתנור לכ-45 עד 50 דקות (עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש).
מוציאים מהתנור ומניחים את העוגה שתתקרר 10 דקות לפחות.
בזמן שהבראוניז בתנור ממיסים את כל חומרי הציפוי, מערבבים היטב ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
לאחר שהבראוניז יצאו מהתנור והתקררו לחלוטין מצפים את העוגה, חותכים לריבועים ונהנים.
🙂