מזון רוחני

מזון רוחני

מזון שווה אוכל!

פשוט אוכל!!

אוכל טעים,מבושל, מטוגן, מוקפץ, אפוי,

פירות וירקות טריים, מאפים, רטבים, תבשילים….

אוכל חם, קר, נוזלי, מוצק, לניגוב, לשתייה,

אוכל יפה, מקושט, מעוצב.

אבל…..יש גם מזון רוחני.

כן כן, רוחני !!

מזון רוחני הוא בתכלס האוכל לנשמה.

כולנו זקוקים למזון רוחני.

כולנו צורכים מזון רוחני, כל אחד בכמויות, בזמנים ובצורות שמתאימות לו.

בלי שנדע בכלל.

בשגרה היומיומית שלנו, עם כל העניינים של הקיום שלנו, עבודה, ילדים, לימודים, תחרות, רשתות חברתיות, לחץ, חוסר זמן, עצבים, ביורוקרטיה, מלחמות, תאונות ועוד מלא, הנפש שלנו צריכה שנזין אותה, ניתן לה מרגוע, נכניס עניין, נציב אתגר, ננוח, נהיה בשמחה, נרבה לצחוק, נאהב. 

בשקט.

לקרא ספר טוב – מזון רוחני.

לצאת לטיול בחוף הים, לבד! אני והאזניות שלי – מזון רוחני.

ליצור משהו חדש – מזון רוחני.

לכתוב את הבלוג הזה – ארוחת גורמה לנפש.

לצלם, לשיר, לרקוד, לדבר עם חברה  , לבשל, לאפות,

לרקום, לסרוג,

לרוץ , לראות סדרה טובה, לשיר קריוקי( ולזייף)

לחקור את העולם, ללמוד דברים חדשים, 

לצאת לחופשה,

לישון עד מאוחר,

לקום מוקדם מוקדם ,

להתנדב,

להעניק ,

לאהוב…

בשקט!

אנחנו מתעסקים באוכל בשביל הקיום שלנו, ואוכל הוא אחת מהנאות החיים הגדולות שלנו , מעבר לעניין הקיומי, אבל כשחושבים על זה לעומק, מזון רוחני לא פחות חשוב. 

יש אף אומרים חשוב יותר.

נפש בריאה בגוף בריא ? אז כזה – 

שניהם הולכים ביחד, כמו תאומים, 

כמו קרמבו וניל,

כמו אבטיח וגבינה בולגרית,

כמו אסי עזר ורותם סלע, 

ולא מספיק לבשל ולאכול אוכל בריא, צריך גם להזין את הנפש, שתהיה שמחה.

בכל צעד, בכל תנועה, בכל פעולה – אנחנו מזינים את הנפש,

צוחקים,

בוכים,

מתרגשים,

כועסים,

סולחים,

שוב כועסים

וממשיכים במסע שלנו , בחיים שלנו, העמוסים, המרתקים והמאתגרים.

קחו לכם שעה ביום לעצמכם, תכינו גרנולה ביתית , כזו שתמלא את הבית בריחות של קינמון ושקדים,

דבש וסילאן,

והריח הזה יזכיר לנו שהחיים מתוקים וטובים,

כשסיימתם (על אמת 8 דקות עבודה, לא כולל הערבובים בתנור) קחו צנצנת ותמלאו אותה בכל הטוב הזה ותתנו למישהו אהוב, או למישהו שזקוק .

הנשמה תתמלא אנרגיה טובה, תהיה שבעה ורגועה.

ואז, רק אז, תרגישו שובע אמיתי מהו.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

המתכון לגרנולה הביתית ( אני מכינה תבנית זו כמות שמספיקה לנו לשבוע, תשחקו עם הכמויות בהתאם לצורך):

מחחמים תנור מראש לחום 160.

מערבבים בקערה גדולה –

400 גרם שיבולת שועל

100 גרם אגוזים ושקדים קצוצים

100 גרם כוסמת (כן יבשה! זה טעים האמינו לי, ואף אחד לא יודע שהכוסמת שם)

100 גרם גרעיני דלעת

100 גרם זרעי פשתן

3-4 כף גרגירי צ'יה

חצי כוס מכל אחד – דבש, סילאן, שמן

כף אבקת קינמון

משטחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור

תוך כדי (45 דקות בערך) פותחים את התנור ומערבבים את התערובת. עד שהכל נהיה קריספי.

זהו!!

לארוחת בוקר מספיקות כמה כפות מהגרנולה הטעימה הזו עם קצת יוגורט ופרי 🙂

בתיאבון!

🙂

 

 

כתיבת תגובה

סגירת תפריט