1200 מה ?

1200 מה ?

כבר יותר מעשור אני מסתובבת בעולם עם ידיעה ברורה שיהיה לי בלוג ושיקראו לו 1200 פיקסלים.

בעצם, מאז שנדב (ילד מס' 3)  נולד, כבר 13 שנים.

שנה הבאה בר מצווה !!

התבשלתי עם הבלוג הרבה שנים.

לפני קצת יותר מ-4 שנים אפילו התחלתי לכתוב ולפרסם אבל אז אבא שלי נפטר וכל ההשראה שלי נעלמה כלא הייתה, כל התשוקה נעלמה, כל החלומות נכנסו למצב המתנה.

עכשיו זה הזמן.

אז למה 1200?

1200 על שום תכנית שעברתי אחרי שתמר נולדה (ילדה מס' 2), שבמהלכה חזרתי למשקל שלי טרם הלידות והרגשתי מעולה. תכנית פשוטה ליישום – 1200 קלוריות ליום – תאכלי מה שבא לך אבל אל תעברי את כמות הקלוריות היומית.

במשך שנה וחצי התמדתי, הכנתי תפריטים שבועיים ולא חרגתי בקלוריה אחת, והתוצאות היו נהדרות.

הצלחתי לחזור למשקל שפוי בשנה וחצי.

ואז עוד הריון !! (מס' 3)

ואז עוד הריון !! (מס' 4 – אחרון בהחלט !)

וכבר יותר מעשור שאני סוחבת מלא קילוגרמים מיותרים שהגוף שלי פשוט לא מסוגל לשחרר.

 כשעובדים משרה מלאה ומגדלים 4 ילדים הדינמיקה בבית, הגוף – הכל שונה !! ומה שעבד לפני 15 שנים כבר לא רלוונטי היום.

אז צריך למצוא משהו אחר שיעבוד.

במקום 1200 קלוריות אני בוחרת ב-1200 פיקסלים – שמה את כל האנרגיות שלי במה שאני מאוד אוהבת לעשות – לבשל ולצלם, בעיקר  (אבל לא רק) אוכל.

אז כל הרעיון הוא שינוי אורח חיים לבריא, טעים וגם יפה.

1200 טעמים, חושים, צבעים וריחות
1200 תמונות יפות
1200 מתכונים לאוכל בריא, צבעוני ומזין
1200 פוסטים מעוררי השראה
1200 סיבות לקום כל בוקר ולחייך

יוצאת למסע…
בואו תצטרפו אלי  יהיה טעים, בריא ויפה !!

לכבוד ההשקה של הבלוג ולכבוד השנה האזרחית החדשה בחרתי לפתוח עם סלט מיוחד , קל להכנה עם שני מרכיבים שאהובים עלי מאוד – שומר ופול.
סלט טעים טעים ומאוד מרשים :).

ובקיצור – בריא, טעים ויפה !!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

המתכון

  • פורסים 2-3 יחידות  שומר ולימון לפלחים
  • מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45 דקות עד שהשומר מתרכך
  • חולטים 300 גרם פול ירוק במים רותחים למשך 10 דקות (למי שלא אוהב פול או חלילה אלרגי אפשר להחליף באדממה)
  • מעבירים למי קרח ומסננים
  • מערבבים את כל חמרי הרוטב ויוצקים מעל השומר והפול : 
    כף  לימון כבוש
    מיץ מחצי לימון
    3 שיני שום כתוש
    כף שמן זית
    מלח פלפל
    עלי שמיר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט